Refit

120cm

I measured the diagonal width of the new studio window while fully open; 120cm. Four large acoustic baffles were never going to fit up the stairwell so the window presented the only other possible means of getting them in. Yes the new ToKwerX is on the upper level of Coloursound Studios. Today it took four people around 30 minutes to raise the baffles up a ladder onto a landing outside my new studio, suspend them from the neighboring rooftop then guide them through the open window. It was an absolute moment of success bridled by relief, drenched in perspiration with both fists thrust into the air. They're in!

7 Days

This coming week I shall be setting up my system in the new ToKwerX @ Coloursound Studios in Altona Beach. This has been and remains a monumental task in time management given ongoing studio work with current clients, teaching at RMIT and importantly my family. The countdown has begun though and this Easter has been an important time to complete the new space. I'll post a few more "in progress" pics later this week but here is Part A of the floating floor; part B laid tomorrow. Stay tuned!

Floating Floor Part A

Floating Floor Part A

Wall Panels @ ToKwerX

It's a slow process refitting the new room for ToKwerX @ Coloursound, in between my teaching at RMIT, current projects at ToKwerX and a family life. Nonetheless the wall panels have begun to take their place in specific positions. I am using a simple but extremely effective approach and very affordable materials to construct the initial panels that will ensure minimal transfer into the adjoining rooms. Beginning with pine lattice, lined with cushioned foam then earth-wool batts bolted onto the walls with the timber facing outwards. A mixture of absorption and diffusion whilst retaining a sense of life without creating an entirely anechoic space. These will then be lined and further polystyrene panels affixed to create the final diffusers. Next the floating floor.

Stage One

Stage One

Stage Two

Stage Two